لیست فیلم‌ های توقیف‌ شده یا اکران‌ نشده سینمای ایران
فرهنگ و هنر

لیست فیلم‌ های توقیف‌ شده یا اکران‌ نشده سینمای ایران

6آیتم / 17رای‌دهنده / 27رای 27 اسفند 1398

لیستی از

خوره ی فیلم

فیلم‌های سینمایی ساخته‌شده در ایران، به دلایل متعددی ممکن است هرگز به اکران عمومی نرسند. به دلیل کمبود سالن‌های سینمایی در ایران، بسیاری از فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند، به اکران نمی‌رسند، یا چندین سال پس از ساخته‌شدن به نمایش عمومی در می‌آیند. ممکن است فیلم‌های ساخته‌شده (با وجود داشتن پروانه ساخت) موفق به دریافت پروانه نمایش نشوند. نزدیک به تمام فیلم‌های پیش از انقلاب ایران، به دلایلی چون عدم وجود پوشش حجاب، رقص و آواز، پس از انقلاب غیرقابل پخش تشخیص داده شده‌اند. از این میان می‌توان به چند استثنا مثل فیلم گاو اشاره کرد که در سال ۱۳۸۲ در سینما سپیده اکران محدودی داشت و همچنین فیلم ساز دهنی (فیلم) ساخته امیر نادری و طبیعت بی‌جان (فیلم) ساخته سهراب شهید ثالث که از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شدند. اگر فیلم هایی میشناسید که به هردلیلی در ایران ساخته شده است اما از پخش و نمایش آن جلوگیری شده است، می توانید به این لیست اضافه کنید.

    1
  1. فیلم خط قرمز 1360

  2. رای بدهید
    0
    8

    خط قرمز فیلمی ایرانی به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی بر اساس شب سمور بهرام بیضایی، محصول سال ۱۳۶۰ است. نخستین فیلم کارگردان پس از انقلاب ۱۳۵۷/ این فیلم نیز به دلیل بدحجابی بازیگران مجوز اکران عمومی دریافت نکرد، اگرچه در نخستین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۰ به نمایش درآمده بود.

    2
  3. فیلم شب‌های زاینده‌رود 1369

  4. رای بدهید
    0
    5

    شب‌های زاینده‌رود از ساخته‌های توقیف شده محسن مخملباف در سال ۱۳۶۹ است. شورای سانسور فیلم را مخالف اهداف انقلاب تشخیص داد و ۳۷ دقیقه از فیلم را حذف کرد. حتی بعد از این حذف‌ها، دولت همچنان با نمایش فیلم مخالفت کرد و متریال فیلم را توقیف کرد. فیلم به چند دلیل از جمله روابط باز میان زنان و مردان و علاوه بر آن حضور زنی که دو فرزندش را یکی در جنگ و دیگری را در مبارزه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی از دست داده و دلایل خودکشی افراد در فیلم و …، توقیف گردید. این فیلم هیچ‌گاه روی پرده را به خود ندید، اما نسخه‌های ویدئویی آن دست به دست گردید و بسیاری از علاقه مندان سینمای مخملباف موفق به تماشای آن گردیدند. این فیلم از سال ۱۹۹۰ به مدت ۲۶ سال فرصت نمایش در داخل و خارج از کشور را پیدا نکرد، تا اینکه در هفتاد و سومین جشنواره فیلم ونیز در سال ۲۰۱۶ به نمایش درآمد.

    khoreyefilm@ این را اضافه کرده است.
    3
  5. فیلم چریکه تارا 1358

  6. رای بدهید
    0
    4

    چریکهٔ تارا فیلمی به کارگردانی و نویسندگی بهرام بیضایی فیلم‌ساز ایرانی است. این فیلم که از ساخته‌های برجسته وی است پس از انقلاب ۵۷ توقیف شد و هیچگاه به نمایش عمومی در نیامد. این نخستین فیلم توقیفی پس از انقلاب و نخستین فیلم ایرانی در جشنواره کن است. چریکه تارا در بخش «نوعی نگاه» سال ۱۹۸۰ در این فستیوال به نمایش درآمد.در این فیلم سوسن تسلیمی ایفای نقش نموده‌است. این فیلم در سال ۱۳۵۹ در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد ولی از نمایش آن در ایران به‌دلیل عدم همخوانی حجاب سوسن تسلیمی در فیلم با استاندارهای حجاب اسلامی در حکومت نوپای جمهوری اسلامی ممانعت به عمل آمد. / نسخه سینمایی تئاتری به همین نام از بهرام بیضایی. این فیلم به دلیل خودداری کارگردان در نمایش پوشش حجاب برای زنان فیلم هرگز اکران عمومی نشد.

    4
  7. فیلم مرگ یزدگرد 1360

  8. رای بدهید
    0
    4

    مرگ یزدگرد فیلمی است که بهرام بیضایی از روی نمایشنامه‌اش به همین نام به سال ۱۳۶۰ ساخته. در سال ۱۳۵۸ برای شبکه ۱ سیما ساخته شد، اما هنگام پخش با قوانین جدید روبرو گردید. این فیلم نیز در سال ۱۳۶۱ در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد ولی اجازه اکران عمومی نیافت. علاوه بر پوشش بازیگران، اشکالات محتوایی به نمایشنامه آن نیز در این توقیف مؤثر بوده‌است.

    5
  9. فیلم حاجی واشینگتن 1361

  10. رای بدهید
    0
    3

    حاجی واشنگتن فیلمی از علی حاتمی است که در سال ۱۳۶۱ در ایران ساخته شد و همان سال توقیف شد. این فیلم داستان زندگی غم‌انگیز حسینقلی خان صدرالسلطنه نخستین سفیر ایران در بلاد «آمِریک» را روایت می‌کند؛ پس باید در آمریکا ساخته می‌شد اما به دلیل مشکلات سیاسی دو کشور گروه سازنده ناچار شدند فیلم را در ایتالیا دنبال کنند. این فیلم بعدها در اواخر دهه ۷۰ در سینماها به نمایش درآمد.

    khoreyefilm@ این را اضافه کرده است.
    6
  11. فیلم در مسلخ عشق

  12. رای بدهید
    1
    2

    در مسلخ عشق فیلمی به کارگردانی و نویسندگی کمال تبریزی ساختهٔ سال ۱۳۶۹ است. در دوره ای که بنی صدر فرماندهی کل قوا را به عهده دارد، محمود آیت، فرمانده یک گروه عملیاتی، در حملهٔ گسترده‌ای علیه نیروها و مواضع دشمن شرکت می‌کند. آیت که به نحوهٔ فرماندهی ارتش بدگمان است اطمینان دارد که در این عملیات، به دلیل آشفتگی در جبهه، کشته‌خواهد شد. گروه عملیاتی تحت فرمان او در محاصرهٔ دشمن قرار می‌گیرد و شکست می‌خورند. دلیل توقیف به دلیل ملاحظاتی در مورد جنگ ایران و عراق

    khoreyefilm@ این را اضافه کرده است.
    فکر می‌کنید این لیست ناقص است؟ آن را کامل‌تر کنید...