انواع ژانر انیمه های ژاپنی
فرهنگ و هنر

انواع ژانر انیمه های ژاپنی

10آیتم / 150رای‌دهنده / 167رای 23 خرداد 1399

لیستی از

masih

انیمه دقیقاً چیست و چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟ در زبان ژاپنی کلمه اَنیمِه (دقیقاً به همین شکل تلفظ می‌شود) برای تمامی انواع انیمیشن‌ها از تمام نقاط دنیا استفاده می‌شود؛ اما در انگلیسی (و دیگر زبان‌ها) بیشتر دیکشنری‌ها از این کلمه برای تعریف کردن “سبکی از انیمیشن که در ژاپن توسعه‌یافته” استفاده می‌کنند. کلمه انیمه در ژاپن در دهه ۷۰ رواج پیدا کرد و مصطلح شد. قبل از آن از کلمه کاتاکانا (به معنی انیمیشن) استفاده می‌شد. به‌طورکلی امروزه کلمه انیمه تنها برای تشخیص و شناسایی انیمیشن‌های ژاپنی بکار می‌روند. غالب انیمه ها چه در فرمت سینمایی و چه در فرمت تلویزیونی و ویدئویی خود، از روی یک “مانگا” ساخته می شوند. “مانگا” لفظ ژاپنی همان کمیک استریپ یا داستان مصور یا کارتون (اصطلاحی که در ایران به‌اشتباه به انیمیشن اطلاق می‌شود) است.

    1
  1. ژانر انیمه Supernatural یا مافوق طبیعی

  2. رای بدهید
    3
    18

    موضوع: این نوع انیمه‌ها معمولاً با سحر و جادو و حتی گاهی شونن، همراه است. با این حال، یکی از محبوب‌ترین ژانرهای انیمه محسوب می‌شوند که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. سن: این نوع انیمه‌ها اغلب محدودیت سنی ندارند و تماشای آن‌ها به سلیقه افراد بستگی دارد.

    2
  3. ژانر انیمه Slice of life یا بخشی از زندگی

  4. رای بدهید
    1
    11

    موضوع: انیمه‌ای که حاوی معما است، اما معمولاً درباره کارهایی است که مردم طی روز انجام می‌دهند. مانند مدرسه رفتن، ورزش کردن و یا رفتن به جشنواره‌های فرهنگی. هم ذات پنداری با مردم را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این ژانر انیمه‌ در نظر گرفت. سن: این نوع انیمه‌ها هم اغلب محدودیت سنی ندارند و تماشای آن‌ها به سلیقه افراد بستگی دارد.

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    3
  5. انیمه ماجراجویی

  6. رای بدهید
    4
    20

    ژانر ماجراجویی یکی دیگر از ژانرهای معمول و محبوب است، این ژانر معمولاً با کاراکترهای سرکار دارد که زیاد به این‌طرف و آن‌طرف می‌روند و به جستجو و کشف مکان‌های جدید می‌پردازند، این انیمه ها معمولاً تمایل به طولانی شدن دارند و کاراکترها ازسرگذشت و بَک گراند قوی برخوردارند، این انیمه ها معمولاً داری خط داستانی هستند که به‌خوبی شکل‌گرفته اما به خاطر سرعت آهسته و پیش روی کند داستان می‌توانند خسته‌کننده شوند، ترکیب‌های معمول آن ماجراجویی/اکشن، ماجراجویی/تاریخی و ماجراجوی/تکه‌های از زندگی.. از نمونه‌های آن می‌توان به «فول مِتال اَلکمیست» fullmetal alchemist، «سول ایتِر» Soul Eater و «Attack on Titan» اشاره کرد.

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    4
  7. انیمه کمدی

  8. رای بدهید
    3
    15

    بیشتر انیمه ها در نقاطی از داستان دارای محتوای کمدی هستند. ترکیب‌های معمول آن اکشن/کمدی و رمانتیک/کمدی است. نمونه: Haven’t You Heard? I’m Sakamoto

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    5
  9. ژانر انیمه دیمُنز، آکوما و شیاطین

  10. رای بدهید
    5
    18

    این ژانر از انیمه با ارواح اهریمنی، شیاطین، جادوگران و غیره سروکار دارد. معمولاً با ژانرهای اکشن و ماجراجویی ترکیب می‌شود. نمونه: «blue exorcist»

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    6
  11. انیمه بیشونِن

  12. رای بدهید
    1
    7

    این ژانر در غرب خیلی کمیاب است اما در ژاپن کاملاً موفق و محبوب است، در این ژانر داستان حول محور یک پسر زیبا می‌چرخد ومعولا مخاطب‌های هدف آن دخترهای جوان است. مانند انیمه ao no exorcist

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    7
  13. ژانر انیمه عاشقانه یا Romance

  14. رای بدهید
    4
    13

    موضوع: گاهی اوقات انیمه عاشقانه با ژانرهای دیگر انیمه مانند Mecha ، Shounen ، Shoujo ، جادو، ماجراجویی و … نیز آمیخته می‌شود. از این رو این ژانر هرگز از بین نمی‌رود و همچنان به محبوبیت خود ادامه خواهد داد. سن: ژانری برای بزرگسالان و نسل جوان طرفداران انیمه محسوب می‌شود. اغلب مخاطبان این ژانر رو می‌توان دختران و خانم‌های جوان در نظر گرفت. مثال: بابا لنگ دراز که یکی از نوستالژی‌های نسل دهه 60 و 70 محسوب می‌شود، جزو این ژانر قرار می‌گیرد. علاوه بر آن، انیمه‌های یورکای هفت (Eureka Seven)، ماهانه دختران نوذاکی کان (Monthly Girls Nozaki Kun)، عروس من یک پری دریایی است (My Bride Is A Mermaid)، وحشت کامل فلزی (Full Metal Panic) و سفید برفی با موهای قرمز (Snow White With The Red Hair) از معروف‌ترین انیمه‌های این ژانر تلقی می‌شوند.

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    8
  15. ژانر انیمه شونن Shōnen

  16. رای بدهید
    2
    9

    موضوع: شونن، معمولاً به دلیل مقادیر زیاد نبرد مورد توجه قرار می‌گیرد. موضوعات این دسته از انیمه‌ها اغلب توطئه‌های طنزآلود با شخصیت‌های مرد و دارای مضامین دوستی است. داستان در این ژانر اکثرا درگیر تیم‌های مبارز و گروه‌های مشابه در حال تقابل است. حضور شخصیت‌های زن جذاب در این ژانر امری متداول است، اما همیشگی نیست. سن: این ژانر مناسب پسران نوجوان و جوان 12 تا 18 ساله است. مثال‌: فوتبالیست‌ها (کاپیتان سوباسا) انیمیشنی محبوب در این ژانر محسوب می‌شود.

    9
  17. ژانر انیمیشن و انیمه اکشن

  18. رای بدهید
    6
    14

    رایج‌ترین ژانر موجود، اسم آن به‌خوبی محتوا را توضیح می‌دهد، انیمه های که محدود به همین تک ژانر شوند دارای کمبود در محتوا و ضعف در شخصیت‌پردازی می‌شوند به همین دلیل این ژانر معمولاً با ژانرهای چون کمدی، ماجراجویی و یا فانتزی ترکیب می‌شود از نمونه‌های آن می‌توان به «بلیچ» bleach و «وان پیس/یک تکه»one piece اشاره کرد.

    masih@ این آیتم را به لیست اضافه کرده است.
    10
  19. ژانر انیمه کودومو Kodomo

  20. رای بدهید
    4
    9

    Kodomo، اغلب انیمه‌ای آموزشی است که صرف نظر از جنسیت به همه کودکان اختصاص دارد. این انیمه‌ها بیشتر به آموزش مهارت‌های اجتماعی مانند اشتراک گذاری، کار تیمی یا همراهی با دیگران می‌پردازند. شخصیت‌های موجود در این انیمه‌ها می‌توانند از قدرت‌های فوق طبیعی یا جهش یافته برخوردار باشند؛ زیرا به یکدیگر کمک می‌کنند تا با شخصیت‌های شیطانی یا “افراد بد” مبارزه کنند، یا یک ماموریت یا کار را به راحتی انجام دهند. سن: محدودیت سنی برای این انیمیشن‌ها جود ندارد اما اغلب مناسب کودکان زیر 10 سال است. مثال‌: انیمیشن سلام کیتی (Hello Kitty) و انیمیشن پوکمون (Pokémon)، از جمله انیمیشن‌های معروف این ژانر تلقی می‌شوند.

    فکر می‌کنید این لیست ناقص است؟ آن را کامل‌تر کنید...