نویسنده:ویلیام شکسپیر،مترجم:ابوالحسن تهامی.«رومئو و ژولیت» نمایشنامه و تراژدی عاشقانه مشهور ویلیام شکسپیر(۱۶۱۶-۱۵۶۴) است. این نمایشنامه از ماندگارترین آثار ادبیات کلاسیک انگلستان است و فیلمها و داستانهای بسیاری با اقتباس از این نمایشنامه ساخته و نوشته شده است. قهرمانان این نمایشنامه دختر و پسری از دو خانواده بزرگ و رقیب در شهر ورونا هستند که با یکدیگر دشمنی و اختلاف دیرینه دارند.
نویسنده:ویلیام شکسپیر،مترجم:ابوالحسن تهامی.«جولیوس قیصر» نمایشنامهای تراژیک از ویلیام شکسپیر (۱۶۱۶-۱۵۶۴) شاعر و نمایشنامهنویس انگلیسی است. این کتاب را شکسپیر با الهام از یکی از شخصیتهای بنام تاریخ روم نوشته است. جولیوس قیصر با صحنهیی آغاز میشود که ساکنان رُم ورود قیصر به شهرشان را مشتاقانه انتظار میکشند. اما طولی نمیکشد که جمهوریگرایان با توطئهای او را میکشند.
نویسنده: ساموئل بکت، مترجم:مراد حسین عباسپور.«در انتظار گودو» اثر معروف ساموئل بکت ( ۱۹۸۹- ۱۹۰۶) نمایشنامهنویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی است. او در سال ۱۹۶۹ جایزه نوبل ادبیات را نیز دریافت کرد. آثار بکت بیپروا، به شکل بنیادی کمینهگرا و بنابر بعضی تفسیرها در رابطه با وضعیت انسانها عمیقاً بدبینانهاند. این حس بدبینی اغلب با قریحه طنزپردازی قوی و غالباً نیشدار وی تلطیف میگردد.
نویسنده:نرگس آبیار،نشر: نیماژ. «نفس» ماجرای روزمرگیهای دختر خیالباف نوجوانی به نام «بهار» است. کتاب، روایتگر دو سال از زندگی او در فاصلهٔ انقلاب و جنگ است که تلاش میکند زندگی را آمیخته با خیال و آنطور که میخواهد تجربه کند. بهار با پدر و ننهآقا و دو برادر و خواهر کوچکش در خانهای در ولدآباد زندگی میکنند. این رمان، با کارگردانی نویسندهاش، نرگس آبیار تبدیل به فیلم سینمایی هم شده است.
نویسنده:جوجو مویز،مترجم:مریم مفتاحی.«پس از تو»، عنوان کتابی است که در ادامهٔ کتابِ پرفروش «منِ پیش از تو» و بهعنوان ادامه آن منتشر شده است.«پس از تو» روایتِ زندگی لوئیزا کلارک بعد از مرگِ «ویل» است؛ دختر پرستار جوانی که اکنون به لندن آمده است و با پولهایی که ویل برای او بهجا گذاشته بود، خانهای خریده است. در لندن، موقعیتها و فرصتهای جدیدی به رویش باز شده است و سعی دارد که دوباره زندگی را از سر بگیرد. در این میان، با تجربهای جدید مواجه میشود. زندگی، او را سر دوراهی بزرگی نگه میدارد و حالا او باید بزرگترین تصمیم زندگیش را بگیرد.
نویسنده:انوره دوبالزاک،مترجم:علیاصغر خبرهزاده. «زنی سی ساله» رمانی کلاسیک از «بالزاک» است که داستان زندگی زنی را روایت میکند به نام «ژولی» و ازدواج عاشقانهاش که با شکست مواجه میشود. همسرش به او خیانت میکند و به جسم و روح او آسیب میزند. ژولی درگیر عشقی افلاطونی میشود که نمیتواند در برابر آن مقاوت کند. از این عشقِ ممنوع فرزندی نامشروع به دنیا میآید و در ادامه داستان، دختر ژولی از راز مادرش باخبر میشود و با خشم، برادر نامشروعش را در دریا غرق میکند. ژولی در داستان گاهی قهرمان و گاهی ضد قهرمانی است که، توسط دخترش و اتفاقات غمانگیز زندگیاش مجازات میشود. داستانی جذاب که بر خلاف دیگر آثار «بالزاک» شخصیت مثبت ویژهای در آن وجود ندارد و علاوه بر واقع بینی، که سبک داستان نویسی بالزاک است، با مقداری بدبینی در هم آمیخته.
نویسنده: مهدی ربی، نشر: چشمه.«آن گوشهٔ دنج سمت چپ» در سال ۱۳۸۶ برگزیده جایزهٔ ادبی «روزی روزگاری» شد. دقت و ظرافت نظر او، چه در توصیفات داستان و چه در انتخاب موضاعاتش، خواننده را خیلی سریع با خود همراه میکند و در فضای داستان قرار میدهد. مهدی ربی پیش از «آن گوشهٔ دنج سمت چپ»، داستان و نمایشنامه مینوشت که برای داستان «قربانی ابراهیم» جایزهٔ ادبی اصفهان را از آن خود کرده است.
نویسنده: هومر،مترجم: سعید نفیسی.معرفی کتاب اودیسه «اودیسه» یکی از حماسههای کهن یونانی از هومر، نویسنده و شاعر یونان باستان با برگردانی از سعید نفیسی(۱۳۴۵-۱۲۷۴)، ادیب و استاد برجسته ادبیات فارسی است.«اودیسه» در کنار «ایلیاد»، دومین اثر حماسی «هومر»، شاعر و داستانسرای نابینای یونانی است. این کتاب که در اواخر قرن ۸ پیش از میلاد مسیح نگاشته شده.
نویسنده:گابریل گارسیا مارکز،مترجم: قاسم صنعوی. «تدفین مادربزرگ»، شرح ماجرای زندگی و مرگ مادربزرگ، از لحظاتی قبل از مرگ اوست؛ مادربزرگی که «در تمام طول این قرن، مرکز ثقل ماکوندو بود» و «فرمانروایی میکرد». درنهایت هم کتاب، با توصیف مراسم تشییع جنازه و تدفین او خاتمه مییابد؛ البته نه بهصورت خطی. مانند باقی داستانها و رمانهای مارکز، پس از آنکه قدری از ماجرا در حال گفته میشود، مارکز ما را به پیشینهٔ آن ماجرا میبرد که تا از پس و پشت آن هم باخبر شویم
نویسندگان:کیوان سررشته،سیداحسان عرفانی،شادی فرهادی،بهار کاتوزی. «مونولیو پنج مونولوگ» چهار نمایشنامه مونولوگ تراژیک و یک فصل درباره مونولوگ تراژیک از نویسندگان، رضا سرور، سیداحسان عرفانی، شادی فرهادی، کیوان سررشته، بهار کاتوزی و به کوشش مهدی چاکری (-۱۳۶۵) است.
نویسنده: هومر،مترجم: سعید نفیسی.محاصره و تسخیر شهر تروا در ترکیهی امروزی، حدود ۱۲۰۰سال قبل از میلاد مسیح، اتفاق افتاد و «هومر»، داستانسرا و شاعر نابینای یونانی، ۴۰۰ سال بعد، یعنی در نیمهی دوم قرن هشتم پیش از میلاد، آن جنگ تاریخی میان یونانیها و ترواییها را به صورت دو منظومهی حماسی بلند، یعنی «ایلیاد» و «اودیسه»، آفرینش کرد.