آقای پریکین در این کتاب شرح میده که برای نهایی کردن یکی دو ایده ناب تبلیغاتی گاهی ۲۰۰ یا ۳۰۰ ایده اولیه به وجود می آد. حالا شما این حجم را مقایسه کنید با روشهای خلاقیت داخلی که در نهایت یکی دو ایده مطرح میشه و در آخر هم هیچکدوم اجرا نمیشه و ایده کارفرمای مطرح نهایی میشه .
اگیلوی به روشنی و با صراحت تمام در این کتاب که توسط سرکار خانم رویا گذشتی ترجمه شده و انتشارات محترم سیته برای مرتبه سوم آن را به چاپ رسانده است، راه و روش تاسیس یک موسسه تبلیغاتی را آموزش می دهد و داستان واقعی راه اندازی شرکت اگیلوی و ماثر را شرح می دهد که چگونه پس از ۳ سال به یکی از چهار شرکت بزرگ آمریکا تبدیل شد. او همچین به روشنی و البته سادگی درمورد شیوه های جذب مشتریان صحبت میکنه.
دیوید اگیلوی پس از انتشار اولین کتاب موفقش یعنی اعترافات یک تبلیغاتچی، کتاب دیگری را به دنیای تبلیغات ارائه می کنه، که به نوعی تکمیل کننده اعترافات محسوب میشه. اگیلوی در این کتاب به زبان طنز و کنایه بازهم مطالب کاربردی و مهم را به ما تبلیغاتچی ها یادآوری می کنه و به خاطر اختصار در نوشتارش، خواننده از مطالعه این کتاب خسته نمی شه.
من این کتاب را به کسانی توصیه می کنم که تبلیغات را به صورت علمی دنبال می کنند و در نقد تبلیغات به دنبال چارچوب های علمی هستند. بنظرم این کتاب به درد اونایی می خوره که قراره با استفاده از سنجه ها و معیارهای درست، تبلیغاتو نقد کنند و البته بسازند. دکتر حسین پاینده، نویسنده این کتاب فوق العاده در دنیای تبلیغات کمتر شناخته شده است اما در دنیای ادبیات و فضای نقد ادبی جزو معدود بزرگان این رشته است.
در لیست برترین کتاب های تبلیغات، فکر می کنم بدون لحاظ کردن ارادت و علاقمندیم به استاد عزیزم، جناب آقای دکتر محمدیان، باید کتاب مدیریت تبلیغات ایشان را به چند دلیل در رتبه شماره ۲ قرار دهم. اول اینکه ایشان با سالها تجربه در تدریس و کار در فضای تبلیغات کشور، کتابی برای خواننده ایرانی نوشته است و درثانی با توجه به همین فرهنگ و ظرفیت فکری، قالب کتاب بسیار روان به رشته تحریر درآمده تا حتی خوانندگان کم تجربه در رشته تبلیغاتی به خوبی فضای این صنعت را درک کنند. این کتاب را حتی به مدیرانی که کمتر در این زمینه می دانند و باید با شرکت ها و آژانس های تبلیغاتی برای انجام پروژه هایشان همکاری کنند، توصیه می کنم.
بدون شک این کتاب در صدر لیست من جا داره و به نوعی کتاب محبوب من در حوزه تبلیغات است و بسیاری از اصول پایه ای تبلیغات در این کتاب گنجانده شده است. در دوره های مدیریت در تدریس سرفصل تبلیغات بسیار به این کتاب رجوع می کنم. هرچند کتاب تبلیغات تجاری، اصول و شیوه های عمل، پس از چاپ هفتم که در سال ۲۰۰۶ عرضه گردید، مجددا و با پیشرفت حوزه های تکنولوژی دیگر به علاقمندان ارائه نشد، اما بدون شک یکی از کتاب هایی است که هر فرد علاقمند یا دست اندرکار در رشته تبلیغات باید حتما آنرا بخواند.انتشارات محترم مبلغان این کتاب را ترجمه کرده است و ترجمه روان استاد عزیز جناب آقای سینا قربانلو شیرینی مطالعه آن را دوچندان کرده. یکی از مزیت های این کتاب علاوه بر مرجع بودن در این صنعت، موردکاوی های متعدد آن و ورود به حوزه خلاقیت و بازاریابی است. در حقیقت این کتاب قابل مطالعه برای افراد مبتدی و کاملا حرفه ای است.
حال که صحبت از جناب آقای دکتر محمدیان عزیز به میان آمد، بد نیست به یکی از مهم ترین کتاب های تالیف شده ایشان در حوزه تبلیغات اشاره کنم. از دیدگاه من که شاید اندکی جانبدارانه باشد چون در وب سایت وزین کافه بازاریابی، به فرموده استاد، ادامه این کتاب را با بضاعت اندک نوشتم، در نبود کتاب در حوزه مدیریت، بسیاری از دست اندرکاران رشته تبلیغات را از آسیب های بوجود آمده آگاه کرد و باعث رشد و ترقی آنها در کسب و کارشون شد.کتاب، همانطور که از اسمش پیداست، به بررسی آسیب شناسی در ایران در خیلی سالهای پیش می پردازه اونم به شیوه جالب پرسش و پاسخ. طرح سوالات از آقای عباس آقاجان و پاسخ های آقای دکتر محمدیان. البته این کتاب با اینکه ویراست دومش آماده چاپ بود، اما به خاطر برخی مسائل انتشارات حروفیه، هیچگاه به چاپ دوم نرسید. قطع کتاب وزیری و در ۱۶۰ صفحه عرضه شده است.
به شدت توصیه می کنم که کتاب روانشناسی تبلیغات را که آقای سینا قربانلو به فارسی ترجمه و انتشارات محترم مبلغان آن را برای بار پنجم چاپ کرده است بخوانید. تا متوجه بشوید که اساسا تبلیغات چگونه بر ذهن مصرف کننده تاثیر می گذارد. آقای مارکس ساترلند، یکی از افرادی است که از نزدیک دستی بر آتش تحقیقات بازار داره، بنابراین بخوبی می تونه ما رو در این زمینه راهنمایی کنه.
این کتاب که توسط لری دی. کلی و دونالد دبلیو جاگن هیمر نوشته شده و استادان ارجمند، جناب آقای دکتر احمد روستا و دکتر فرزاد مقدم، آن را ترجمه کرده اند کتابی است بسیار کاربردی که بسیار خلاصه و مفید مباحث مربوط به رسانه های تبلیغاتی را تشریح می کند. بی دلیل نیست که این کتاب به گفته ناشرش سیته، به یکی از مراجع سازمان جهانی تبلیغاتی (IAA) تبدیل شده.
این کتاب واقعا جزو لیست علاقمندی ها من بوده و هست و کسانی که به جایگاه یابی درست و اصولی شرکتشون یا مشتریاشون علاقمند هستند حتما باید این کتاب را مطالعه کنند. این کتاب توسط نشر محترم سیته برای بار سوم در ۲۹۶صفحه به چاپ رسیده که زحمت ترجمه آن را خانم سنبل بهمنیار قبول کرده اند.