نویسنده جواد محدثی، این کتاب، شرح گونه ای بر دعاهای سی روز ماه مبارک رمضان است. سبک قلم، ادبی، عرفانی و کمی صمیمی است و برای قشرهای جوان، جالب و گیراست و مقدمه کوتاهی هم درباره نیایش دارد.
نویسنده: لطف الله صافی گلپایگانی، این کتاب آکنده از نکات جالب و جذاب تفسیری، حدیثی، تربیتی و اخلاقی است و خواننده، مطالب نافع و سودمندی را درباره ماه مبارک رمضان و آثار این ماه به دست می آورد. این کتاب، راهنمای خوبی برای همه خوانندگان و افرادی است که خواهان منبعی مفید درباره اخلاق اسلامی و ارتقای سطح معرفت و آگاهی خود در این زمینه هستند.درباره باب اول: فضیلت ماه مبارک رمضان در خطبه رسول خدا صلی الله علیه وآله، باب دوم درباره روزه، ندای الهی است که شرحی بر آیة 183 سوره بقره است. باب سوم درباره ماه رمضان، ماه نزول قرآن است که در آن مطالب متنوعی درباره قرآن آمده است... و سرانجام باب شانزدهم درباره عید سعید فطر است.
نویسنده: آیتالله حسن زاده آملی،ناشر: بوستان کتاب. آیتالله حسنزاده آملی در «الهی نامه» که یادآور دلنوشتههای عرفانی و پرمغز خواجه عبدالله انصاری است از لطیفترین احساسهای خویش و به تعبیری تجربههای درونی، در قالب الفاظ سخن میگوید و خوانندگان را به دنیای پاک عارفانه و سیر و سلوک خالصانه خویش میبرد و جرعههای زلال معنویت را به کامشان میچشاند.
نویسنده: محمدرضا زائری، ناشر: نیستان. این کتاب شامل بخش عمدهای از یادداشتهای زائری است که پیش از این در کتاب شماره هشت گزیده نثر ادبی از مجموعه کتابهای گزیده ادبیات معاصر نیستان منتشر کرده بود. علاوه بر یادداشتهای گذشته برخی از یادداشتهای جدید وی در حوزه موضوعات اجتماعی نیز به کتاب اضافه شده است.
نویسنده: علی صفایی حایری، ناشر: لیلة القدر. «اخبات» برگردانی است از سه سخنرانی مرحوم صفایی حائری در شبهای قدر رمضان 1370 در شهر مقدس مشهد. موضوع این سخنرانی ها بحثی است پیرامون اخبات به عنوان راه وصول به حق.
نویسنده: عباس عزیزی، ماه مبارک رمضان، ماه نزول قران و میهمانی خداست. خداوند، روزه را که یکی از واجبات دین است در این ماه بر مسلمانان واجب کرده است. این عبادت آثار و منافع معنوی و جسمی بساری دارد و در کنار روزه گرفتن، دعاها و مناجات هایی وجود دارد که باعث آرامش دل و تقرب بیشتر به ذات احدیت می شوند. اثر حاضر در چهارده فصل به بیان و معرفی نکاتی درباره ماه مبارک رمضان و اعمال و دعاهای مربوط به این ماه مبارک پرداخته است.
نویسنده: محمد محمدی ری شهری،ین کتاب در پنج بخش تدوین شده که عبارتند از: از فضایل ماه خدا، آمادگی برای میهمانی خدا، آداب میهمانی خدا، شب قدر، آداب بیرون آمدن از میهمانی خدا.لازم به ذکر است که چاپ هفتم کتاب «مراقبات ماه رمضان»، به زبان فارسی منتشر شده است. این کتاب را استاد ری شهری با همکاری «رسول افقی» تألیف کرده و استاد «جواد محدثی» آن را ترجمه کرده است.
نویسنده: امام موسی صدر، در پیش گفتاراین کتاب آمده است: اخلاق روزه، عنوان دیگری از مجموعه پرتوهاست که برخی دیدگاه ها و تجربیات معرفتی امام موسی صدر را در پیوند با روزه، منعکس می کند.فهرست کتاب بدین شرح است: روزه، تمرین جهاد، شأن امت و سرنوشت او، اخلاق پیروزی، زکات فطر، پس از عید، از تولد و حضور، از بودن و غیاب.
نویسنده: گروه مولفان اداره مشاوره نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، این کتاب که نهمین کتاب از مجموعه کتاب های «پرسش ها و پاسخ های دانشجویی» است؛ به وسیله گروه مؤلفان مرکز مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در چهار بخش تألیف شده که عبارتند از: 1. ماه مبارک رمضان. 2. تاریخ و سیره. 3. فلسطین و قدس. 4. احکام ماه رمضان.
نویسنده: سید مجتبی حسینی، کتاب احکام اعتکاف، سی و چهارمین کتاب از مجموعه کتاب های «پرسش و پاسخ های دانشجویی» است که به وسیله سید مجتبی حسینی – تألیف و توسط دفتر نشر معارف، چاپ و نشر شده است.در این کتاب به موضوعاتی چون فلسفه اعتکاف، شرایط صحت اعتکاف، محرمات اعتکاف، روزه و اعتکاف، کفاره اعتکاف و... پرداخته شده است. این کتاب به صورت پرسش و پاسخ می باشد و به طور کلی، تمام احکام مربوط به اعتکاف را بیان کرده است.