پایتون یکی از محبوبترین و پر استفادهترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا و چند منظوره است. که اگر با آن آشنا نیستید از طریق دوره آموزش پایتون راکت میتوانید با زبان پایتون آشنا شوید . سازمانهای بسیار بزرگی برای توسعه نرم افزار از پایتون استفاده میکنند. پایتون ویژگیهای منعطف و بسیار زیادی همراه خود ارائه میدهد. در لیست زیر محبوبترین کتابخانه های پایتون را به شما معرفی میکنم.
به طور قطع یکی از فریم ورک های موجود برای توسعه وب، Django می باشد که از محبوبیت زیادی در میان توسعه دهندگان برخوردار است. این فریم ورک کاربرد های مختلفی دارد و می توان از آن به منظور ایجاد یک Back-End برای وبلاگ شخصی یا ساخت یک سیستم مدیریت محتوای مناسب برای کسب کار استفاده کرد. فریم ورک Django به شما کمک می کند تا یک نرم افزار تحت وب قابل اعتماد و کاملا مجهز را ایجاد کنید.
TensorFlow یک کتابخانهٔ نرمافزاری متنباز برای یادگیری ماشین در انواع مختلف وظایف مفهومی و زبان است که در حال حاضر توسط ۵۰ تیم تحقیقاتی و محصولات مختلف گوگل از جمله بازشناسی گفتار، جیمیل، گوگل فوتوز و جستجو که بسیاری از آنها سابقاً از دیستبلیف استفاده کرده بودند، استفاده میشود. تنسورفلو در آغاز توسط تیم گوگل برین مرکز تحقیقاتی گوگل به صورت داخلی استفاده میشد ولی بعدها در ۹ نوامبر ۲۰۱۵ تحت مجوز آپاچی منتشر شد.
Pytorch یک کتابخانه متن باز پایتون است که میتواند بجای Numpy استفاده شود. همچنین کارایی بالایی برای ساخت شبکههای عصبی عمیقی را ارائه میدهد. همزمان با این میتوانید برای توسعه کارایی از scipy, Cypthon و numpy استفاده کنید. شرکتهایی مانند فیسبوک، توییتر، انویدیا و اوبر از Pytorch برای توسعه فرایند نمونهسازی در تحقیق و ایجاد یادگیری عمیق استفاده میکنند.
«پانداس» (Pandas)، یک کتابخانه «متنباز» (Open Source) با گواهینامه BSD است که کارایی بالا، ساختاری با قابلیت استفاده آسان و ابزارهای تحلیل داده برای «زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language) را فراهم میکند. در واقع، میتوان گفت پانداس یک کتابخانه قدرتمند برای تحلیل، «پیشپردازش» (PreProcessing) و «بصریسازی» (Visualization) دادهها است. گفته میشود که کاربران این کتابخانه از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، از ۵ میلیون به ۱۰ میلیون نفر افزایش پیدا کردهاند و اکنون دیگر این کتابخانه به ابزاری که «باید» از آن برای کارهای مربوط به «علم داده» (Data Science) در پایتون استفاده کرد، مبدل شده است. حامی مالی پروژه پانداس، سازمان ناسودبر «NumFOCUS» است.
NumPy یک بستهٔ نرمافزاری قابل افزودن به پایتون است که کاربرد اصلیاش در مقاصد علمی و برای کار با اعداد است. پایتون به صورت پیشفرض تنها از آرایهها و متغیرها برای عملیات ریاضی ساده پشتیبانی میکند. بستهٔ نامپای ویژهٔ کار با اعداد از راه ماتریسها و آرایههای چندبعدی طراحی شده است. از ویژگیهای آرایهها در نامپای این است که میتوان اندازهٔ آنها را به صورت پویا تغییر داد که این امر به افزایش سرعت برنامهنویسی کمک میکند.
یکی دیگر از فریم ورک های پر استفاده در زمینه وب، فریم ورک Selenium می باشد که به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا با اندکی کد نویسی، عملیات هایی نظیر باز کردن یک صفحهٔ وب، پر کردن فیلدها و فرم ها، کلیک بر روی دکمه ها و غیره را به راحتی انجام دهند.
Matplotlib از کتابخانههای رسم نمودار در زبان برنامهنویسی پایتون است که به همراه بسیاری از کتابخانههای این زبان که بر مبنای کار با مقادیر عددی مانند NumPy و Pandas توسعه یافته اند به کار گرفته میشود. Matplotlib برای گنجاندن نمودارها در اپلیکیشنها با استفاده از ابزارهای گرافیکی پایتون مانند Tkinter، wxPyton و ... API مبتنی بر شی گرایی فراهم میکند. Matplotlib توسط JohnD.Hunter در سال 2003 توسعه داده شد.
Pygame مجموعهای چندسکویی از ابزارهای پایتون (زبان برنامهنویسی) است که برای توسعه بازی ویدئویی به کار میروند شامل گرافیک رایانهای و کتابخانههای صدا که قابل استفاده در برنامهنویسی به زبان پایتون (زبان برنامهنویسی) هستند.
Scrappy یک کتابخانه محبوب پایتون برای web scraping است. از این کتابخانه برای ساخت خزنده استفاده میشود. در ابتدا از این کتابخانه تنها برای scraping استفاده میشد، اما بعدها مواردی مانند دادهکاوی، خودکارسازی تستها و... مورد استفاده قرار گرفت. Scrapy کتابخانهای متنباز و محبوب است.
Requests یکی از محبوبترین کتابخانههای پایتون است که طبق لایسنس Apache۲ ارائه میشود. این کتابخانه به انسان کمک میکند تا با زبانهای مختلف تعامل برقرار کنند. با استفاده از Requests نیازی نیست که نگران اضافه کردن کوئری، نوشتن رشتهها به صورت دستی و... باشید. میتوانید درخواست http را با استفاده از کتابخانه Request ارسال کنید و همزمان با آن محتوایی مانند سربرگ و... را نیز ارسال نمایید.