باغ موزه سینما در یکی از باغ های قدیمی شمال تهران به نام عمارت فردوس تاسیس شده است. این عمارت قدیمی به دستور محمدشاه قاجار ساخته شد و بعدها در سال 81 به عنوان موزه سینمای ایران مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر فضای رویایی و زیبای این باغ، چندین تالار در این عمارت وجود دارد که نگهدارنده میراث سینمای ایران از گذشته های دور تا به امروز است. این موزه برای علاقمندان به تاریخ سینما قطعا جذاب است.
یکی از مشهورترین موزه های تهران همین موزه است که در خیابان 30تیر تهران قرار دارد. ساختمان زیبای این موزه، از سال 1300 تا 1330 خانه و محل کار قوام السلطنه بوده و در سال 55 برای ساخت موزه بهسازی شده است. چند تالار و بخش مختلف در این موزه وجود دارد که در آنها آثار گرانبهایی از سفال و شیشه از قرن های گذشته نگهداری می شود. بوی تاریخ کشورمان را در این موزه حس خواهید کرد!
موزه فرش، یکی دیگر از موزه های هنری است که در سال 56 در تهران افتتاح شد. این موزه در کنار پارک لاله بوده و مجموعه نفیسی از فرش هایی که حاصل هنر هنرمندان سراسر ایران هست را در خودش جای داده است. معماری جالب بیرونی این موزه الهام گرفته از دار قالی است. فرش های این موزه، از سال های دور (قرن یازده هجری قمری) تا نزدیک جمع آوری شده اند. اگر به این هنر اصیل ایرانی علاقه دارید حتما به این موزه سری بزنید.
چقدر سازهای موسیقی را می شناسید!؟ اگر به این موزه که در نزدیکی تجریش قرار دارد سری بزنید، خواهید دید که گنجینه ای از سازها در این موزه هست که تا به حال به چشم ندیده اید! علاوه بر باغ و فضای بیرونی، در داخل موزه هم آن قدر بخش های دیدنی وجود دارد که شما را راضی به بازدید از این موزه کند. پس دیدن این موزه را هرگز از دست ندهید!
موزه هنرهای معاصر ایران، یکی از مهم ترین موزه های ایران است که در سال 56 در ضلع غربی پارک لاله واقع شده است. در این موزه آثار ارزشمندی از هنر مدرن جهان و از هنرمندان مشهور جمع آوری شده است. در این موزه بیش از 4000 اثر از هنرمندان معاصر هنرهای تجمسی در معرض دید علاقمنمدان قرار دارد.
باغ موزه ای واقع در منطقه الهیه تهران که علاوه بر موزه و نمایشگاه صنایع دستی،به خاطر داشتن ماکت های مختلف از آثار تاریخی ایران، میتونه ایام مناسبی رو یه بازدید فرهنگی تاریخی رقم بزنه. با فضای زیبایی که داره میتونین چند ساعتی در کافه کنار حوض زیباش وقت بگذرونین .
این شهرک، در غرب تهران، به پیشنهاد مرحوم علی حاتمی برای ساخت دکورها و لوکیشین های فیلم های سینمایی احداث شد. بیشتر دکورهای این شهرک، مربوط به دوران حکومت پهلوی هست، اما دکورهایی از شهرهای اورشلیم و کوفه هم در شهرک ساخته شده. اگر دوست دارید به خیابان لاله زار قدیم و گراند هتل سری بزنید و یا به قبل تر، یعنی شهر کوفه و حتی دوران روم باستان برید، حتما از این شهرک دیدن کنید.
استاد ابوالحسن صبا بدون شک یکی از بزرگترین موسیقی دانان تاریخ معاصر کشور است. بعد از فوت استاد در سال 53، خانه ایشان به موزه تبدیل شد. در این خانه موزه زیبا، وسایل به یاد ماندنی از زندگی استاد صبا، نت های نوشته شده و تصاویر زندگی ایشان و... است. شاید وسعت این موزه و اشیا در آن چندان زیاد نباشد، اما در میان علاقمندان به دنیای موسیقی، این خانه قدیمی که در خیابان ظهیرالاسلام قرار دارد، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.