در هر صنعت یا بخش اقتصادی که باشید، می توانید با تکیه بر آموزه ها، ابزارها، و چارچوب های استراتژی اقیانوس آبی با این دشواری ها روبه رو شوید و از آنها عبور کنید. این استراتژی به شما نشان می دهد که چگونه می توانید خودتان را از اقیانوس سرخ رقابت خونین برهانید و به فضایی بی رقابت از بازار در اقیانوس آبی وارد شوید که مشخصۀ آن تقاضای جدید و رشد سودآور و پرتوان است.
این کتاب تمامیِ خرافات و تفکراتِ در هم و بر همی که اساسِ بسیاری از استراتژیهاست را کنار زده و راهی روشن برای خلق و پیادهسازیِ استراتژیِ قدرتمندِ اقداممحور در جهانِ واقعی را فراهم میسازد. استراتژیِ خوب، پاسخی ویژه و منسجم و رویکردی برای غلبه بر موانعِ پیشروی است. روملت استدلال میکند که بینش، قلب استراتژی خوب است (بینش نسبت به ذاتِ واقعیِ موقعیت، به قدرتِ نهفته در موقعیت و نسبت به پاسخِ مناسب).
ویرایش هشتم این کتاب با چند ویژگی جدید متمایز شده است. رویکرد وسیعتر به خلق ارزش و در نظر گرفتن مجموعه گستردهتری از ذینفعان بهجای توجه صرف به صاحبان سهام، تاکید روزافزون بر نقش تکنولوژی، توجه بیشتر بر روش ایجاد قابلیتهای سازمانی در شرکتها، نگاه یکپارچهتری به اجرای استراتژی و فصل جدیدی درباره خرید، ادغام و اتحادهای استراتژیک از جمله این ویژگیها هستند.
نویسندگان: مارتین ریوز، نات هانس، جانمجایا سینها - مترجم: سید حسین جلالی - تصور میکنید استراتژی موفقی دارید، اما آیا واقعاً اینگونه است؟ معمولاً ایدهها و برنامههای زیادی برای رسیدن به استراتژی در ذهن یا روی کاغذ دارید، اما بسیاری از این ایدهها و اقدامات با هم در تضادند. برای دستیابی به استراتژی مناسب باید بزرگ باشید یا سریع؟ باید اقیانوس آبی خلق کنید یا انطباقی عمل کنید؟ باید به دنبال بازی برد باشید یا دستیابی به مزیت رقابتی پایدار را از ذهنتان پاک کنید؟ در محیط کسبوکاری که هرروز با سرعت بیشتری تغییر میکند و پیچیدهتر و نامطمئنتر میشود، هیچگاه انتخاب رویکرد مناسب به استراتژی تا این اندازه مهم یا دشوار نبوده است. ریوز، هانِس و سینها از گروه مشاورۀ بوستون در این کتاب روش آزمایششدهای برای تصمیمگیری دربارۀ رویکرد بهینه به استراتژی پیشنهاد میدهند.
این کتاب رویکردی نوین و نوآورانه به استراتژی بنگاه است، که واقعیتهای بازار جهانی را در یک اقتصاد شبکهای، به نحو مطلوبتری منعکس میکند. این مدل که در دانشگاه MIT تکوین و توسعه یافته است بیانگر دیدگاهی کاملاً متفاوت با دیدگاه سنتیای است که توسط اغلب مدیران بهکار گرفته میشود؛ بر آن است تا مدیران را در شکلدهی، تبیین و اجرای مؤثرتر استراتژی یاری کند و در نتیجه، آنان به عملکرد مالی پایدار و سودآوری بلندمدت دست یابند.
اگر از مفاهیم، مدلها و ابزارهای دانش مدیریت استراتژیک استفاده کنیم اما تاثیری بر سرنوشت و آینده سازمان،کشور یا فرد نداشته باشیم، این کار مدیریت یا برنامه ریزی استراتژیک نیست. این کتاب به شما کمک میکند رویکردی را برگزینید که در دنیای واقعی و در زمان واقعی در مسائل واقعی وارد شوید و با تصمیمات و اقدامات استراتژیکی که اخذ و طراحی میکنید، موفقیت بیشتری به دست آورید. آموزههای این کتاب علاوه بر راهبری استراتژیک سازمانها، برای زندگی شخص و کشورداری نیز مفید است.
اگر درباره استراتژی مصمم هستید، مطالعات مایکل پورتر جایی است که باید کار خود را از آنجا آغاز کنید. این کتاب چکیده وجوهر مطالعات و تحقیقات پورتر است که مدیران و دستاندرکاران استراتژی باید از آن استفاده کنند. مجموعه تحقیقات و مطالعات پورتر، اعم از کارهای کلاسیک - پنج نیروی رقابتی، زنجیره ارزش، و مزیت رقابتی – و نظریه اخیر او پیرامون پنج آزمون برای تشخیص خوب بودن یک استراتژی، همه و همه منابع بنیادی مطالعه و یادگیری برای دستاندرکاران کسب و کار است. به طور خلاصه کتاب درباره رقابت و استراتژی است.
مولفین کتاب حاضر کوشیده اند تا علاوه بر شناساندن مفاهیم استراتژی، استراتژی را در قالب جنگل که حیوانات گوناگونی را در خود جای داده و هر یک از آنها را سمبل یک مکتب فکری در ارتباط با فرایند شکل گیری استراتژی می باشند به تصویر بکشند.
نویسندگان: تارن کانا، کریشنا پالپو، ریچارد بولاک - مترجمان: حامد محبی، بنفشه عطرسائی. توضیحات کتاب: کتاب حاضر که محصول بیش از یک دهه پژوهش خستگیناپذیر دو استاد برجسته دانشکده کسبوکار هاروارد است به روایت بسیاری از صاحبنظران جامعترین، عمیقترین و نوآورانهترین اثری است که تاکنون پیرامون بازارهای نوظهور نگاشته شده است. آن چه این کتاب را منحصر به فرد میکند، ارائه چارچوبی عملیاتی برای درک مختصات ویژه این بازارها و شناسایی چالشها و فرصتهای کسبوکار در آن است. کتاب پیشرو با هدف معرفی مفهوم بازارهای نوظهور به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای شکلدهنده نظم نوین جهانی به جامعه دانشگاهی و حرفهای ایران که بیشتر در معرض مفاهیم رایجی مانند کشورهای جهان سوم و اقتصادهای در حال توسعه بوده است، انتخاب و ترجمه شده است. امید است دانشگاهیان، صنعتگران، صاحبان کسبوکار، کارآفرینان و سیاستگذاران اقتصادی در ایران، هر یک فراخور نیاز و علاقهای که به موضوع این کتاب دارند بتوانند از آن بهره کافی ببرند.
فلسفۀ برد چندان پیچیده نیست، نگرش برندهها نسبت به دستیابی به استراتژی مشابه است و اگر قصد دارید یکی از برندهها باشید، باید این نگرش را یاد بگیرید. بازیِ برد با طرح مثالهای متنوعی از شرکت پیاندجی راهنمای خودآموزی برای دستیابی به استراتژی برد است. بازیِ برد فرصتی برای همراه شدن با مدیرعامل و مشاور استراتژی پیاندجی و فراگیری هنر دستیابی به استراتژی برد از زبان آنهاست.
نویسنده: رابرت سایمونز - مترجم: مسعود سلطانی - هفت پرسش استراتژیک؛ رویکردی ساده برای اجرای بهتر استراتژی - مشاوران و ناشران مدیریتی پیوسته رویکردهای تازهای عرضه میکنند و مدعی هستند که با این رویکرد به بهبود عملکردی معجزهآسا دست خواهید یافت. اما بیشتر این ایدهها اغلب به سختی برای انواع مختلف شرایط کسب وکار مناسب هستند و یا اصلا کمکی به حل مشکل نمیکنند نوشتن کتاب و مشاورههای آن چنانی کاری ساده است. اداره کسبوکارها دشوار است. مسایلی که با آن مواجه میشوید پاسخی ساده ندارند. پاسخها در هر کسبوکاری فرق میکنند. پس از 25 سال تجربه مشاوره و آمورش به مدیران و تدریس در مدرسه بازرگانی هاروارد، به این نتیجه رسیدهام که تنها یک راه وجود دارد که برای تمامی کسب وکارها به کار میآید و این راه پرسیدن پرسش های درست است. این کتاب راهنمایی برای پرسیدن پرسش های درست از خودتان و دیگران برای اطمینان از اجرای استراتژی است.
نویسندگان: کریس زوک، جیمز آلن - مترجمان: نادر سیدکلالی، الهام حیدری - رویای همۀ شرکتهایی که تازه متولد میشوند این است که روزی به سازمانی بزرگ و حرفهای تبدیل شوند و سری توی سرها درآورند. اما پس از مدتی گرفتار پارادوکس رشد میشوند: «رشد باعث ایجاد پیچیدگی میشود و پیچیدگیْ خودْ قاتل خاموش رشد است». به بیان دیگر، رشد، رشد را نابود میکند. موضوع این کتاب، رشد سودآور پایدار است. اینکه چطور شرکتی قادر به کسب و حفظ رشد سودآور شود پرسشی اساسی است که پاسخ ساده ای برای آن وجود ندارد. یک کتاب عالی دیگر با ترجمه استادم دکتر سیدکلالی. کتاب اوج گیری را قبل از این در کلاس ایشان خوانده بودیم و حالا فرصتی شد تا این کتاب را هم خودم بخوانم. یکی از ویژگی های کارهای استاد این است که زبان روان و سلیسی دارند. وقتی کتاب را می خوانی انگار سر کلاس درس ایشان هستید
نویسنده: پیتر سنگه - مترجم: حسین اکبری، مسعود سلطانی - با پیشگفتار اختصاصی دکتر علینقی مشایخی - کتاب رقص تغییر با استناد به تجارب شرکتهایی که تغییرات پایدار را تجربه کردهاند، نشان میدهد چگونه تغییر ارزشها، آرزوها و رفتارهای افراد با تغییرات بیرونی فرایندها، استراتژیها، فعالیتها و سیستمها ترکیب میشود. این کتاب با رویکرد سیستمی، به مدیرانعامل، مدیران عملیاتی، مدیران شبکه و اجرایی و همچنین مشاوران کمک میکند تا شیوه تفکر خود را درمورد تغییر، تغییر بدهند. خواندن این کتاب برای تمام کسانی که میخواهند سازمانی پویا و اثربخش داشته باشند، ضروری است.
سازمانها در اتخاذ رويكرد استراتژيك با دو چالش اساسی مواجه هستند: اول، تدوين استراتژی های سازمان و دوم، تحقق و ارزيابی اهداف و برنامه تدوين شده. رويكرد كارت امتيازی متوازن با هدف پاسخگویی به این چالشها توسط رابرت كاپلان و ديويد نورتون در سال 1996 ارايه شد و کارت امتيازی متوازن به عنوان يک سيستم اندازهگيری عملکرد معرفي شد و تا حدودی نيز در مورد عملياتي کردن استراتژی در چارچوب کارت امتيازی متوازن بحث شد. هدف آنها این بود که نه تنها راه حلی برای مسئله اندازهگيری جامع عملکرد سازمان ها ارایه دهند، بلکه تبديل برنامههای استراتژی به برنامههای عملياتی و مديريت برنامههای عملياتی و کنترل پيشرفت آن در جهت پيادهسازی استراتژی را راهگشایی کنند.