زندگی کارآفرینی یعنی رفتن در دل چالش ها...؛ این برای یک کارآفرین ضروری است که وقتی به جنگ کاستی ها می رود، در مقابل مشکلات سرسخت باشد. روند توسعه یک کسب و کار قطعا روندی با فراز و فرود است و رهبر این روند، باید در مقابل مشکلات تمرین تاب آوری کرده باشد.
این مورد نیازی به توضیح ندارد! بدیهی است که اگر فردی نسبت به اتفاقات و فضای اطراف خود بی تفاوت باشد، هیچ نوآوری از خود بروز نخواهد داد. یک کارآفرین واقعی، همواره در حال پرسش و کنجکاوی است تا مسائل را پیدا کند و پاسخ آنها را بیافریند.
معمولا جوامع به بسیاری از نوآوری ها در قدم اول مخالفت می کنند. شما به عنوان یک کارآفرین، باید این اعتماد به نفس را داشته باشید که محصولتان را به طور صحیح و با صبر و حوصله به مشتریان معرفی کنید. شما اگر مالک بهترین استارتاپ دنیا هم باشید اما اعتماد به نفس برای عرضه درست آن را نداشته باشید، در واقع با یک درخت تفاوتی ندارید!
یک کارآفرین خلق می کند. این میل به ساختن و آفریدن است که محصولات نوآورانه و انقلابی را به جهان معرفی کرده است. اگر همیشه دوست داشتید که چیزی بسازید، قطعا روحیه کارآفرینانه در خود دارید.
یک کارآفرین همیشه به دنبال بهبود و بهتر شدن است. بی قراری برای ساختن چیزی بهتر از دیروز، یکی از خصوصیت های اصلی کارآفرینان است. قطعا اگر بنیانگذاران گوگل بی قرار بهبود نبودند، الان تنها یک موتور جستجوی متن داشتیم و بس!
آیا تازه ساعت 9 صبح به این فکر می کنید که چه کاری باید انجام دهید؟ پس شما قطعا یک کارآفرین نخواهید شد. یک کارآفرین برای لحظه لحظه اش برنامه ریزی دارد و کارها را بر اساس این نظم از قبل تنظیم شده پیش می برد. بدون برنامه شما یک کیک هم نمی توانید بپزید، چه برسد که توسعه یک کسب و کار!
محافظه کاری افراطی، سم نوآوری است! افراد کارآفرین همیشه درصد بالایی از ریسک پذیری را در خود دارند و در مواقع حساس، تصمیم های حساس می گیرند. البته ممکن است که گاهی این ریسک ها به ضرر کارآفرین تمام شود، اما بدیهی است که بدون ریسک، هیچ تغییر مثبتی در روند جهان اتفاق نخواهد افتاد!
ماهیت یک کسب و کار استارتاپی مبتنی بر تغییرات احتمالی مسیر، به دلایل مختلف است. شاید گاهی لازم باشد که کمی تغییر مسیر بدهید و یا مدل کسب و کار خود را زیر و رو کنید و با شرایط جدید پیش آمده آن را بازآفرینی کنید. برای همین است که یک کارآفرین باید از قابلیت انطباق با شرایط نوظهور برخوردار باشد.
جمله ای از زاکربرگ هست که می گوید همیشه بزرگ فکر کن و کوچک عمل کن! یک کارآفرین اهداف بزرگی در سر دارد و این اهداف را به بخش های کوچک تقسیم می کند و پله پله جلو می رود. برای رسیدن به قله، باید بالا را نگاه کنید نه جلوی پایتان را!
کسب و کارها در رقابت رشد می کنند. کارآفرین های واقعی نه تنها از وجود و ظهور رقیب نمی ترسند، که از آن استقبال هم می کنند. وجود رقبای قوی نشان می دهد که به حوزه درستی از کسب و کار وارد شده اید و باید حسابی تلاش کنید.
ناامیدی شاید بزرگترین آفت برای ورود به یک کسب و کار باشه.قدرت تجسم دوراندیشی و آینده نگری ناشی از خوش بینی فردی، منجر به ایجاد انگیزه برای انجام کار و پذیرش مسؤولیتهای بعد هست.